29.01.2021

FREE VIP NBA PREDLOG: 04:00 Utah – Dallas
Broj koševa Utah/Gobert, Rudy (15.5)
VIŠE 1,85 17 WIN
————————————
SAD: NBA

Prosli mec smo ga igrali over protiv istog protivnika i izdominirao je sa cak 29 poena i uzeo 20 suteva te izveo 11 slobodnih bacanja od kojih je u 7 bio uspjesan..

Dallas ima velike probleme u reketu tacnije u odbrani protivnickih centara i po tom segmentu su poslednji u ligi sa cak 26.2 dopustena poena te 19 suteva u prosjeku dopustaju..

Vratili su se neki igraci u Dallas nakon dugog odustva, Richardson te Finney-Smith ali nista im nije pomoglo u tom duelu koji je Utah dobila prije nekoliko dana i bez Donovan Mitchela, inace to je Utahu bila cak 10. pobjeda u nizu..

Mitchel je i veceras upitan zbog protokola oko potresa mozga..

**Donovan Mitchell (concussion protocol) is questionable to play on Friday against the Mavericks.

Mitchell was placed in concussion protocol on Wednesday. Joe Ingles started in his place and Utah won its first game
against the Mavs.**

Bilo bi odlicno za ovaj predlog da Mitchel preskoci i ovaj duel jer umjesto njega upada Ingles u petorku a Ingles je jedan od igraca koji vise voli asistirati i odlicno saradjuje sa Gobertom isto kao i Conley..

Francuz ako je proslu utrpao 29, nista se puno nece promjeniti, probace Dallas skupiti reket ali ako Conley i vanjska linija Utaha udjeli dovoljno pasova Gobertu u reket morao bi na 16+

Prije te partije od 29, Gobert je New Yorku ubacio 18 poena.

A evo upravo izlazi vijest da Mitchel nece igrati tako da Ingles upada u petorku, tacnije isto sve kao prije nekoliko dana i ocekujem da ga opet koriste u reketu, kazem ako je mogao tada 29, moze i veceras bar 16.

**Donovan Mitchell (concussion) ruled out Friday.**

Facebook Comments

Comments

comments