05.02.2020

VIP NBA PREDLOG: 04:30 Denver – Utah
Broj koševa Denver/N.Jokic (24.5)
MANJE 1,85
———————————
SAD: NBA

Prosli put sam pao Jokica under protiv iste ekipe. Tada su igrali kuci i Jokic je na poluvremenu imao samo 6 poena i uspjeo do tad uzeti samo 5 suteva da bi do kraja nekako imao sut odlicnih 11/19 i 28 poena. Moram ga ponovo uzeti under bez obzira na taj pad i na odlicnu formu Nikole. To se mora spomenuti, odlicna forma i sinoc 29 poena Portlandu gdje su Whitesidea brzo opteretili faul problemima a i ubacio je cak i 3 trojke od 5 pokusaja. Ovo je dakle b2b utakmica za Denver pa treba ocekivati teze noge.

Istina da je Denver oslabljen dobrano i dalje. Nema Millsapa, nema od sinoc Granta, povredjen i rezervni centar Plumlee ali vratili su se Gary Harris te Jamal Murray ali na Jokicu je i dalje velika i najveca odgovornost. Ipak ova margina djeluje malo povisoko ako uzmemo u obzir da ga s druge strane ceka jedan od najboljih defanzivaca lige Rudy Gobert. Plus za Jokica je sto ne zabija sve poene iz painta, nego je takozvani leteci centar koji uzme i par suteva za 3 poena ali isto tako 90% svojih poena zabija iz reketa a tu je Gobert sa svojim dugackim rukama odlican u odbrani..

Jokic u karijeri protiv Goberta samo je dva puta prebacio ovo i to utrpao oba puta po 28 poena.

Ostale brojke redom od 2015. godine:

5, 18, 19, 12, 9, 23, 7, 7, 28, 16 i samo 2 poena ali za 16 minuta igre i poslednji duel spomenutih 28.

Ocekujem posebne instrukcije Gobertu veceras za odbranu nad Nikolom pa cemo vidjeti da li ce uspjeti i na ovom teskom gostovanju do 25+ poena. Moguce jeste ali nece biti nimalo lako..

Facebook Comments

Comments

comments