15.08.2020

 VIP DUBL:
—————–
17:00 CSKA M. – Tambov 2:1 WIN 
1
1,45

13:30 Cottbus – Lichtenberg  lose
1
1,55

KVOTA: 2,25
—————
RUSIJA: Premier League – 2. kolo

Kvota nesto porasla samo iz razloga sto kod CSKA nema danas Dzagoeva ali bez obzira moram uzeti njihov trijumf. Dzagoev se povrijedio u prvom kolu gdje je bio i strijelac u pobjedi nad Khimkijem u gostima 0:2. Medjutim i Sigurdson je sasvim pristojna zamjena i rjesenje u napadu i prakticno svaki vezni igrac i napadac mogu zabiti u ovom timu jer svi su napadacki orijentisani. I Chalov i Kuchaev i Oblyakov, Fernandes, spomenuti Sigurdson itd itd. U odnosu na proslu sezonu CSKA ima nekoliko promjena, treba reci da se Vlasic vratio u Everton, istekla pozajmnica i to je znacajno spomenuti jer je imao odlicnu sezonu. Pored toga kostur ekipe ostao, nekoliko odlazaka ali i nekoliko pojacanja. Upravo iz Tambova doveli su nigerijca Gogoua, Diveeva iz Ufe, brazilca Santosa iz Vasko da Game itd..

Igraci procijenjeni na preko 120 miliona. Prosle sezone zavrsili su na 4. poziciji.

Tambov se jedva spasio ispadanja i na ovom gostovanju su outsajderi. Imali su isti broj bodova kao i Samara i ludom srecom ostali u ligi. Inace za razliku od CSKA igraci ovog tima procijenjeni su na tek nesto vise od 11 miliona dakle CSKA ima 10 puta skuplji tim. Ne igra novac na terenu ali ovo nesto govori. Poprilicna razlika u kvalitetu i kazem kvota skocila samo zato sto je Dzagoev out medjutim CSKA ima sirinu i kvalitet da dobiju i prvu utakmicu na svom terenu u novoj sezonu. Inace u Rusiji tribine nisu prazne. Nisu ni pune, ogranicen je broj gledaoca ali ima ljudi i nije mrtva tisina tako da postoji prednost domaceg terena..

Tambov nije odrijesio kesu u prelaznom roku, vecinom su igraci dosli na pozajmnice a prodali su nekoliko fudbalera. Upravo pobjedom nad Tambovom CSKA je u poslednjem kolu prosle sezone ovjerila ulaz u Ligu Evrope, bilo je 2:0 pa vjerujem da i danas mogu bar do minimalnog trijumfa.

Međusobni mečevi: CSKA MOSCOW – TAMBOV
22.07.20 PL CSKA Moscow Tambov 2 : 0
15.09.19 PL Tambov CSKA Moscow 0 : 2

– NJEMAČKA: Regionalliga Nordost – 1. kolo

Cottbus je jedan od timova koji je medju kandidatima za promociju u visi rang. Bili su i prosle sezone ali im je promocija promakla, sezonu su zavrsili na 3. poziciji sa samo dva boda manje od prve Lokom. Leipzeig. Kostur ekipe ostao je isti kao i prosle sezone i doveli su par solidnih pojacanja u vidu Brügmanna, golmana Glinkera, Gladrowa itd.. Dakle 90% igraca je ostalo u Cottbusu a danasnji protivnik proslu sezonu je zavrsio na 11. poziciji.

Oni su tek od prosle sezone clan ove lige, promosali su se i tim je dosta limitovan. Nisu dovodili pojacanja i prakticno su ista ekipa kao i prosle sezone, cak i slabiji za par imena.

Cottbus ih je tukao 0:2 u gostima i vjerujem da mogu i odmah na startu ove sezone do sva 3 boda.

Facebook Comments

Comments

comments