04.10.2020

VIP DUBL:
—–
13:00 Lok. Moskva – Himki 2:1 WIN
1
1,55

12:30 Atalanta – Cagliari 5:2 WIN
1
1,30

KVOTA: 2,02 WIN
————-
– RUSIJA: Premier League – 10. kolo

Lokomotiva ima problema sa realizacijom u napadu i evo im dobre sanse da konacno nekom zabiju 2 gola. Iako su slavili u prosla dva kola te pobjede su bile po 1:0 ali veliki trijumf proslo kolo protiv gradskog rivala CSKA u derbiju 0:1. Himki je jedna od slabijih ekipa lige to je sigurno. Oni su prvu pobjedu uspjeli ostvariti proslo kolo protiv Dinamo Kijeva ali je Dinamo promasio dosta zicera i Himki je imao srece.

Lokomotiva na krilima pobjede u derbiju vjerujem da ce svoje sanse iskoristiti te uzeti jos 3 boda. Inace pobjedom mogu skociti i na 4. poziciji, tenutno su 6.

Domacin bez Barinova koji je upisao 4 nastupa dok je Himki bez bitnog veznjaka Koryana (mf 8/3 gola) te Filina (df 0/0) koji nije ni igrao ove sezone zbog povrede.
Vjerujem da ce tim iz Moskve uzeti sva 3 boda protiv novajlije u ligi, Himki je dakle dosao iz druge lige i oni su trenutno na omjeru 1-3-5 (pobjede-remi-porazi) uz gol razliku 8 datih i 18 primljenih.

– Italija Serija A 3. kolo

Atalantu smo svi zavoljeli zbog njihovog stila igre i steta je sto nisu jos dalje dogurali prosle sezone u ligi sampiona. Apsolutno ofanzivan fudbal ovog tima pa onda i ne cude rezultati prva dva kola gdje su zabili ukupno 8 komada. Oba meca u gostima, 1:4 protiv Lazija te 2:4 protiv Torina.

Danas mislim da je vrijeme i za prvu pobjedu na domacem terenu. Kaljari moze zabiti mozda gol ali ne vidim nacin kako se moze odbraniti od Atalante kada krenu Gomez, Zapata, Muriel, Mallinovsky, Gosens itd. stvarati sanse i resetati iz svih pozicija.
Jasno je da ce gosti traziti 1 bod i da ce se braniti ali zna Atalanta i sa takvim ekipama izaci na kraj i ocekujem sigurna 3 boda kuci.
Oba tima imaju izostanke ali ti igraci iz obe ekipe nisu ni nastupali ove sezone s tim da se Muriel vraca u sastav kao i Romero.
Vjerovatne postave:
Atalanta; Sportiello; Romero, Palomino, Toloi; Hateboer, Freuler, Pasalic, Gosens; Gomez, Muriel; Zapata.

Kaljari: Cragno; Farago, Walukiewicz, Klavan, Lykogiannis; Nandez, Marin, Rog; Sottil, Simeone, Pedro.

Zanimljivo da Atalanta u poslednja 3 duela na ovom terenu nije dobila Kaljari, tacnije izgubili su sve 3 duela ali mislim da je vrijeme da se srusi i ta mini tradicija jer razlika u kvalitetu pomalo prevelika.

Gosti do sad poraz kuci od Lazija 0:2 te remi 1:1 kod Sassuola.
Facebook Comments

Comments

comments